verze pro tisk

Tipy na víkend 2.9.- 4.9.2011

2. září 2011

Tak je tady zase víkend a vypadá to, že bude nádherně! Žádný velký vedra, ale teplo a slunečno – ideální počasí na to, strávit víkend venku. Takže kromě cyklistiky a chataření a snad i houbaření můžete navštívit některou z níže uvedených sobotních akcí (tentokrát to bude jen o sobotě:):

Pivní akce

I po davovém šílenství, kterého jste se mohli zúčastnit minulý týden v pivovaru (Pilsnerfest) se pivovar rozhodně svým návštěvníkům neuzavírá ani nadále. V sobotu, a pak i další soboty v září můžete navštívit prostory spojené s výrobou piva znovu, tentokrát však Pivovarské muzeum a konkrétně akci Dávné vaření piva. Uvidíte scénky z historie a budete moci ochutnat pivo uvařené podle původní receptury ze 16. století! Jinak se bude také soutěžit a pro zájemce jsou připraveny pivní kvízy. Pokud budete opravdu dobří, můžete vyhrát i nějakou pivní cenu! (A doufám, že to nebude sud piva ze 16. století:)))

Všechny zářijové soboty můžete navštívit také Plzeňské podzemí. To tedy můžete navštívit i jiné dny, ale jen o sobotách budete po prohlídce svědky magického rituálu piva Master a to v rámci akce Magické podzemí, které se bude konat ve Vodárenské věži. Na obě výše uvedené akce, jak na Dávné vaření piva, tak na Magické podzemí je však třeba si místo zarezervovat dopředu. Počítá se s velkým návalem:)

Psí miláček

Jestli pojedete v sobotu nakoupit, tak v sobotu zamiřte do OC na Rokycanské. A to platí především pro milovníky psů. Na akci Psí miláček uvidíte například ukázky vodících, asistenčních a signálních psů, psí hvězdy z filmů a reklam, představí se i záchranáři a policejní psi, něco se dozvíte od psího psychologa a veterináře. Těch se taky můžete zeptat na to co Vás zajímá, případně na to co trápí Vašeho pejska. Proběhne neoficiální mistrovství v Agility a i pro děti bude připraven zábavný program. Ale jestli se do OC Rokycanská vypravíte hlavně za nákupy, tak doporučuji děti nechat doma, protože z akce Psí miláček je ai jen tak nedostanete:)

Doubravecká sobota

Předně pro „doubravecké“, protože to mají za rohem, ale i pro ostatní je připraven program U Sv. Jiří s názvem Doubravecká sobota. Celý den se tam bude něco dít a něco hrát, ale pokud nechcete, aby Vám ušlo to nejlepší, tak odpoledne doražte na Xindla X a večer na koncert Anny K.

Hradozámecká noc

A poslední sobotní, tentokrát noční tip směřuje na hrady a zámky. Tuto soboru se koná na všech možných zámcích a hradech v Plzeňském kraji Hradozámecká noc. Kozel, Horšovský Týn, Kladruby a Plasy, Rabí, Velhartice, Švihov a Nebílovy Vám proto nabízejí něco netradičního, co běžně na prohlídce nemáte možnost vidět či zažít. Oživené prohlídky, divadlo hudba, soutěže, prostě každý se snaží nějak přilákat návštěvníky. Nenechte se tedy prosit a využijte této jedinečné příležitosti zažít naše pamětihodnosti jinak.

Předpokládám, že po nabité sobotě se bude v neděli odpočívat. Přece jenom i ten název dne k tomu nabádá:) Ať už Vás dnešní tipy inspirovaly nebo máte jiné plány, užijte si víkend na plno!

Zobrazeno: 3716x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!