verze pro tisk

Tipy na víkend 29.6.2012 - 1.7.2012

29. červen 2012

A je to tu. Školákům konečně začínají letní prázdniny. Přelom června a července se každý rok nese ve znamení mnoha kulturních akcí, které oslavují začátek prázdnin a toho pravého léta. Tentokrát nám o prvním prázdninovém víkendu přeje i počasí, čekají nás tropické třicítky.

Živá ulice

Tenhle víkend se rozhodně nebudou nudit fandové kvalitní hudby. V Plzni v sobotu proběhnou další ze série akcí v rámci „Živé ulice“, která letos nahradila dřívější festival „Na ulici“. Program „Živé ulice“ je natáhnut do celého léta, začal už minulý týden, kdy na náměstí Republiky zahrála například kapela The Prostitutes. Tuto sobotu nás na stejném místě čeká vítání léta. Těšit se můžete třeba na U-Rampu, kde předvedou svoje umění přední skateboardoví machři. Představí se také oblíbená kapela Frajara*Putika nebo Jahtec Jammin' Job, kteří hrají roots reggae - dub. Bude toho samozřejmě více, detailní program je na internetových stránkách zivaulice.eu.

Basinfirefest

Přelom června a července je také již tradičně ve znamení Basinfirefestu. Letos se koná jubilejní desátý ročník téhle festivalové lahůdky, která probíhá od pátku do neděle ve Spáleném Poříčí. A jak jsme si v posledních letech zvykli, i letos dorazí kapely z první ligy. Hlavními hvězdami nabitého festivalu jsou Apocalyptica, Children of Bodom, Lacuna Coil nebo Destruction. Celkem na vás čeká několik desítek kapel, chybět nebude ani česká rocková a metalová špička.

Kralovická pouť

Zapomenout nelze ani na tradiční Kralovickou pouť. Ta se koná v pátek a sobotu. Kromě pouťových atrakcí, trhů a dětského koutku zde vystoupí také několik zajímavých těles. V pátek nás od osmi večer čeká vystoupení kapely Wohnout, předkapelami jsou AM a Greymon. V sobotu pak rock vystřídá dechovka, dětské taneční kroužky, orchestr ZUŠ z Plas a také Dalibor Janda se skupinou Prototyp. Vše zakončí taneční zábava se skupinou Repelent.

Zobrazeno: 3450x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

bl7WHjYtdMc

neděle, 7. srpen 2016
08:25

Now I'm like, well duh! Truly thkanful for your help.


posted by: bl7WHjYtdMc (3gj6wp08(a)outlook.com) [Odpovědět]