verze pro tisk

Tipy na víkend 3. - 5. 9. 2010

3. září 2010

Tak už tu máma skoro první podzimní víkend. Vypadá to, že letnímu juchání odzvonilo, na spaní venku už to není, a šatičky a kraťasy můžeme konečně hodit do pračky:) .... Nastává čas juchání podzimního, pěkně v bundách:) Na tento víkend pak připadají první podzimní menší jednodenní akce, které ale stojí za to, a stihnete jich o víkendu víc.

Již 21. července otevřel nový klubík ve Smetanových sadech – Klub Rádio Kafé. Je to záležitost čistě folkařská, a kdo má rád tenhle styl hudby, určitě ocení stálou produkci. V pátek sem pak můžete zajít na skupinu Zhasni, která již byla za své snažení oceněna na festících Zahrada nebo na Muzice v Hrádku.

Víkend na Hradech

Sobota nabízí například putování po hradech. Točníkem se rozezní kytara Lenky Filipové, která zde má zastávku v rámci turné „Best of tour“. Vodní hrad Švihov se opravdu snaží o co největší návštěvnost, a tak i tento víkend láká ke své návštěvě akcí Hradozámecká noc. Uvidíte divadlo o tom, jak to bylo s hradním pánem, nakoupíte na trzích, o půlnoci se projdete hradem a budete oslněni ohňovou šou. Hradozámecká noc se v sobotu koná i na hradě v Horšovském Týnu. Tam, kromě divadla, šermu a nočních prohlídek můžete vidět navíc představení Bolka Polívky.

Nebílovské vinobraní

Sobotní den pak můžete strávit i s chutí vína na jazyku, a to na Nebílovském vinobraní. Již tradiční akce na Nebílovském zámku přesdtaví vína z Morav, Itálie, Rakouska, Francie a Německa, dále pak tradiční italské těstoviny, olivové oleje a paštiky a nebude chybět ani klobásový a sýrový trh. Pro ty, kdo holdují biovýrobkům jsou pak určeny nedělní Biodožínky na nádvoří pivovaru Prkmistr..

Hudební sobotu nabízí Dobřany v podobě Radbuzafestu. Do 16:00 v lidové podobě, od 17:00 pak v podobě Dobřany Rock Open. Kromě toho pak samozřejmě šerm, divadlo a hry v rámci eko výchovy.

Poslední pozvánka pro ty, co si ani v tomhle počasí nedají pokoj se sportem, putuje do Borského parku, kde v sobotu budou moci všichni vyzkoušet Nordic wolking. Půjčí Vám zde všechno potřebné a všechno potřebné sdělí, dokonce jsou i navržené trasy a večer připraven táborák.

Zábava evidentně s koncem horkých dnů a nocí nekončí, takže potěšte tělo a ducha (a pořadatele:) a vydejte se pořádně ten víkend užít!

Zobrazeno: 3757x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!