verze pro tisk

Tipy na víkend 3. - 5. prosince 2010

3. prosinec 2010

Tak tu máme další adventní víkend, nádherně zasněžený. Všude už jsou cítit blížící se svátky – na náměstí svítící strom, pod stromem Betlém, kolem Betléma trhy...

Ale plzeňská klubová scéna, i když zatím není vidět žádný zřetelný zásah blížícími se svátky, má také co nabídnout.

Kultura v DK Invest

Poprvé směřují hned dva tipy do Domu hrůzy u Radbůzy (DK Invest pro neplzeňáky:)) V pátek se přijede představit výběr nejlepších zpěváku gospelu z celých Spojených států. Spojeni v jednom souboru zazpívají nejznámější a nejkrásnější Gospelsongy, které po celém světě publikum staví na nohy, uvádí do pohybu, a chytá za srdce. V neděli tu pak vystoupí Richard Müller v rámci Potichutour 2010. Nejnovější slovenský zlatý slavík „ponúkne svojim hosťom staršie aj nové hity v netradičných intímnych úpravách“, takže název turné příznačný :)

House of Blues – Jimmy Kelly & Band

Další velice vzácný host přijede do House of BluesJimmy Kelly & Band. Pokud ve Vás příjmení vyvolává vzpomínky na kdysi slavnou rodinku Kellyových, která způsobovala hlavně u holek euforii, tak jste na správné stopě. Jimmy je totiž zpěvák a textař Kelly Family, který se však vydal na sólovou dráhu, a do ní zapojil i svou ženu (akordeon) a další muzikanty. Výsledkem je směs irského a amerického folku a country v tradičních ale i zcela nově komponovaných písních. Tato nová image dává možnost každému nahlédnout do radosti, se kterou Jimmy se svou skupinou hrají a možnost divákovi být vtažen do hudby. (Předpokládám pak, že nepůjde o styl Kelly Family:))

Neděle adventní

V neděli, jelikož je druhou nedělí adventní, možná na některé z nás, (i když jsme spíše pohané, než snad křesťané), přece jen dopadne jistá křesťanská pokora v důsledku příchodu Ježíše Krista a tak vůbec, a třeba některé pak napadne navštívit náš krásný svatostánek na náměstí (alespoň jednou za rok). Doporučuji pak právě neděli, a nejlépe od 15:00. Každou adventní neděli v tuto hodinu započne varhanní improvizace v podání našich nejlepších varhaníků. Tuto neděli můžete vdát hold umění MgA. Miroslavu Pšeničkovi, katedrálnímu varhaníkovi a řediteli kůru právě Kostela sv. Bartoloměje.

Do Nebílov a na Švihov

I když všechny hrady a zámky dávno zavřely svá vrata, přece jen tento víkend někde bude živo. Na své panství Vás zvou Nebílovští a Švihovští! Zámek Nebílovy svým hostům nabízí své útroby provoněné Vánoční atmosférou, skořicí a vanailkou a prohlídky v duchu těchto svátků. Zámek Švihov pořádá akci „Hučí mi v úlu…“, zaměřenou na včely a med. V rámci akce budou probíhat přednášky o včelařství a příbuzných tématech, budete moci ochutnat pravé medové perníčky, medovník, nakoupit výrobky ze včelího vosku atd.

Nezapomeňte na vánoční a farmářské trhy

Jinak mimo večerních zážitků, navštivte přes den vánoční trhy na náměstí a přispějte na vánoční strom splněných přání. Jde o tradiční charitativní akci radia Kiss Proton, v rámci které můžete udělat radost některému dítěti z dětského domova, které nemělo to životní štěstí a nemá nikoho, kdo by mu jeho dětská přání mohl splnit. Navštivte proto stan této akce, který je umístěn hned vedle stanu radia Kiss proton (u kostela) a vybere si dárek, kterým budete chtít udělat radost.

V sobotu 4. prosince od 8 do 13 hodin se uskuteční také poslední Plzeňské farmářské trhy roku 2010. Jako obvykle své stánky farmáři otevřou na nádvoří hotelu Gondola.

Co bude na farmářských trzích k dostání? Těšit se můžete na pečivo od tradičních pekařů (Rendl, Zídkovi, Dobřanské pekařství, Pištec), kachny, vajíčka, pstruhy, uzeniny a maso, jablečné mošty (dokonce i horký jablečný mošt s rumem i bez něj)nebo medovinu, která v mrazu určitě zahřeje.

Nechť se Vám víkend vydaří!

Zobrazeno: 3976x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!