verze pro tisk

Tipy na víkend 30. 7. - 1. 8. 2010

30. červenec 2010

Tak tu máme opět víkend a s ním i dva dny na to, se pořádně vyřádit. A protože je léto, jsem pro řádění festivalové, neb celý rok na to budeme zase jenom vzpomínat.

Hned v pátek otevírá pomyslné brány festival „Benátská noc“ na Malé skále. Je to sice trochu z ruky, ale zase to stojí za to. K vidění a slyšení bude snad všechno z populární hudební scény od Kabátů, Annu K, Mig 21 po Tomáše Klůse, No Name a Nightwork. Co by ale mělo být velkým lákadlem, je glamrocková britská skuopina The Sweet, kteří byly naprostými hvězdami v 70. letech, dokonce se řadili jistou dobu v oblíbenosti hned za The Beatles!! Festival patří již mezi stálice, je tedy organizačně velice dobře zajištěn, a to jak zábava uvnitř areálu, tak okolí - tábořiště, parkoviště a podobně. Odjíždět budete spokojení – řádně opilí, dobře najezení, vytančení a plní zážitků.

Již trochu blíže Plzni, a to na koupališti u Ptetína se bude konat „nepopový“ festík Sunset 2010. Tradičně je zaměřen na breakbeat, elektro a techno. Nově pak tento rok bude otevřena scéna D&B! Live zahraje Toxique (ti jsou snad všude). Připravená je vymazlená chillout zóna, a bary na každém festivalovém rohu.

Menší festiválek „Plánský koupák“ hostí skupiny Doga, Turbo nebo třeba Michala Davida s kapelou... Takže to vylepšili nabídkou piva, a ta je tedy opravdu skvostná, vzhledem k tomu, že většina festivalů se zmůže maximálně na dva pivovary. Zde můžete ochutnat Klášter, Ježek, Lobkowicz, Schwarzenberg, Černou horu, Démona a Rychtáře. A to se pak dá skousnout opravdu všechno:)

Nakonec ještě trochu něčeho z jiného soudku: V Ostrově u Stříbra se bude slavit v rámci minifestíku keltský svátek Lughnasad (snad se to tak píše:)) Keltská vesnička, keltská hudba, keltské řemeslné dovednosti, keltské tance, keltské všechno, a to od sobotního odpoledne do rána. Kdo má ukázováček na noze delší než palec, bude nadšen:)

A kdo se bude o víkendu vyskytovat v oblati jižních čech, konkrétně Sušice nebo Šumavy, může zavítat na ostrov Santos u Sušice, kde se bude hrát divadlo celý víkend, a to od pohádek přes komedie pro dospělé. Město Železná Ruda pak pro obyvatele a pro návštěvníky připravilo slavnosti tradičního charakteru s pivem, dechovkou, místními pěveckými sbory a pouťovými atrakcemi.

Festivalovému bláznění zdar!

Zobrazeno: 3610x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

mjBJzEJDNx

neděle, 7. srpen 2016
08:54

Deadly accurate answer. You've hit the buyllese!


posted by: mjBJzEJDNx (smfa0wy9e0(a)outlook.com) [Odpovědět]