verze pro tisk

Tipy na víkend 4. - 6. března 2011

4. březen 2011

A už máme březen, ale stejně za kamna vlezem. A docela to platí, na teplo to moc nevypadá. I když teď slyším, že meteorologové hlásí prudké změny počasí! To bude zmrzlých kytiček:( Ale zase se dá ještě pořád lyžovat! No nic. Vrhneme se raději na víkendové akcičky v Plzni a tentokrát i trochu v okolí.

Žebřík

Tak klasicky začneme pátkem. Kam v pátek? I Vy, kteří jste spíš sobotními kaliči možná uděláte výjimku a zajdete na dýl, a to do DK Inwest na Žebřík! Řekla bych, že tohle je jedna z takových mediálně nejprofláklejších akcí, jedná se totiž o udílení cen Peugeot Music Awards. Abych řekla pravdu, ani nevím, co za kategorie je oceňováno, ale tak ono je to vždycky všude dost podobné. Tentokrát bude večerem provázet Tomáš Hanák a Klára Vytisková - to by mohla být docela povedená dvojice:) Mezi samotným udělováním samozřejmě bude taky někdo hrát, takže se můžete těšit třeba na Xindla X, kterému pomůže Olga Lounová, Nightwork nebo na Sunshine. Po větších akcích bývá poslední dobou zvykem nějaká after party, v tomto případě pak bude probíhat v Buena Vista Clubu.

Maškarní průvod v sobotu

Po páteční prohýřené noci, spací den, a hurá zase do šumu! Sobota nabízí tentokrát opravdu hodně různorodého nočního i denního vyžití. Pokud někdo nehýřil dostatečně, a spát celý den mu prostě nepůjde, může navštívit náměstí kolem 16. hodiny. Tento víkend je totiž vc mnoha obcích masopustním, a ani Plzeň nebude pozadu. Maškarní průvod z náměstí se za doprovodu tradiční hudby vydá směrem k pivovaru, kde zakotví Na Spilce . Tam se účastníci budou moci veselit až do božího rána, nebo minimálně do zavíračky :). Jinak masopustní víkend můžete zažít například ještě v Kladrubech nebo v Postřekově.

No a co tedy později večer. Měšťanská Beseda zve všechny plesové nadšence s láskou ke žhavé latinskoamerické kultuře na ples Noche Latina – Žhavá noc v Riu. Do rytmu Vás dostane Santy y su marabú (a možná i pár panáků tequily na baru:)).

Akce mimo Plzeň

Jestli se náhodou o víkendu nebudete pohybovat Plzní, ale třeba Nepomukem (náhodou:)) můžete sobotní večer strávit v tamním Coffe Shopu (obchůdek jako takový to asi nebude:)) na večírku SKArneval. Maskovaným návštěvníkům, i nemaskovaným samozřejmě, bude hrát Dva a půl cvrčka z Klatov nebo Skavare Flascheta z Konstantinek. O atmosféru afterparty se postará místní Nepal sound system, a kdo přijde v masce, má vstup za polovinu :).

A ještě jedna akcička mimo Plzeň. Kdo nestihl Rytmuse v Plzni, může si na něj zajít do Chlumčanské Disco Fontána . Vzhledem k tomu, že jde asi o našeho nejznámějšího, ne-li jediného rapera, který to dotáhl takto vysoko, bude v rámci koncertu jeho Black Prince Tour probíhat bohatý doprovodný program – autogramiáda, soutěž o luxusní hodinky a tombola o oblečení v hodnotě 10 000 ,-.

Tatabojs v Besedě

No a výjimečně se něco děje i v neděli – v Měšťanské Besedě vystoupí Tata Bojs! Dlouho o téhle skupině nebylo slyšet, a vůbec vždycky jejich koncerty patřili k těm vzácnějším a hlavně k těm nejkvalitnějším. Jejich vystoupení ve speciálním elektroakustickém setu bude průřezem jejich tvorbou v jakési komornější verzi.

Je z čeho vybírat, tak rozhodně někam vyražte a pořádně si to užijte!

Zobrazeno: 4031x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!