verze pro tisk

Tipy na víkend 6.4.- 8.4.2012

6. duben 2012

Přestože předpovědi na tento víkend neslibují zrovna moc pěkné počasí, během volných dnů si tentokrát jistě užijete spoustu zábavy, neboť jsou tu Velikonoce. Tyto svátky jsou atypické tím, že každý rok připadají na jiný dubnový víkend, letos tedy prodloužený velikonoční víkend připadl na 7.-9.4. V těchto dnech je v Plzni a okolí dost možností, kam vyrazit za zábavou - klasickou v podání hudby, divadla či kina, nebo netradiční, která je spojena právě s velikonočním obdobím. Pojďme se podívat na některé z nich.

Metalový nářez

Začneme tradičně hudbou. V pátek se v KD Šeříková uskuteční zajímavý koncert kapely Dymytry. Jedná se o česko-ruskou metalovou kapelu, která je zvláštní už jen v tom, že na koncertech používá predátorské masky z Národního divadla. Koncert kapely Dymytry doprovodí také skupiny Hand Granade a Search and Destroy.

Boyband Lunetic se vrací v plné parádě

A teď ze zcela jiného soudku. Metalisté jistě rádi vynechají koncert, který se uskuteční v sobotu v Alfě. Sem totiž dorazí „legendární“ Lunetic. Chlapecká kapela, která drtila hitparády rádií na konci minulého tisíciletí. Čtyřčlenný boyband si přijede zavzpomínat se svými starými hity a jistě zde nebudou chybět jeho fanynky, které jsou sice o pěkných pár let starší, ale i tak možná budou opět omdlévat jako v dobách největší slávy Lunetic.

Ochutnávka pivního speciálu

Z kulturní nabídky na tento týden se přesuňme do Zacha. Zde se v pátek, jako už tradičně, čepuje pivní speciál v rámci „Cesty pivních znalců“. Tentokrát dojde na jihlavský speciál Krasličák.

Velikonoce v Pivovarském muzeu a v ZOO

A nyní se pojďme podívat, jaké netradiční akce se o tomto víkendu chystají v souvislosti s Velikonocemi. Od soboty do pondělí si připravilo Pivovarské muzeum zajímavý program s velikonoční tématikou. Pro návštěvníky bude kromě tradiční prohlídky připravena také speciální Velikonoční hra, kdy budou hledat velikonoční symboly. Nenásilnou formou si tak mohou připomenout klasické velikonoční zvyky, děti se naučí plést pomlázku, další soutěží pak bude i házení velikonočními vajíčky. Kromě toho na menší návštěvníky čekají různé sladkosti, pro dospělé pak samozřejmě pivečko.

Velikonoční čas se projeví také v ZOO Plzeň. O velikonočních tradicích a zvycích, z nichž mnohé jsou již prakticky zapomenuty, se můžete přijít dozvědět na statek Lüftnerka. Čeká zde na vás mimo jiné malá výstava o velikonočních svátcích v křesťanské i předkřesťanské podobě. V pondělí pak nebude chybět ani koleda a šupání pomlázkou.

Pomlázková diskotéka

V neděli 8.4. se uskuteční ve Stříbře v Městském kulturním centru Pomlázková diskotéka pro děti. Začátek akce je stanoven na 13:00 hodin.

Tak si pořádně užijte Velikonoce.

Zobrazeno: 3619x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!