verze pro tisk

Tipy na víkend 6.5. - 8.5.2011

6. květen 2011

Konečně víkend, a docela příjemný, protože to vypadá, že se nám konečně umoudřilo počasí a víkendové reje nebudou tentokrát provázeny deštěm a krutou zimou jako tomu bylo minulý víkend na Majálesu.

Majáles Plasy

Když už jsme u toho Majálesu, rovnou si to můžete jít zopakovat, jestli se Vám ten, co proběhl minulý víkend, nějak nevydařil nebo jste ani nedorazili. A to v Plasích na Velké louce v sobotu. Z Plzně bych to vzala radši vlakem,páč nejen, že bez alkoholu to asi moc nejde, ale pořadatelé slibují po půlnoci pořádnou afterparty, a to byste si asi neměli nechat ujít. No jo a co jinak hraje:) Není to zase tak klasický majáles, a tak nejznámější skupinou bude Tleskač a pak převážná většina metalu a punku, a taky trocha crossoveru. To vše v podání brněnských Ruttle Bucket, pražských Kissing the Gravestone, plzeňských Minute of Fame a Tresky, a plaského Chrochtátoru a Chiby. Jinak samozřejmě nemůžou chybět tradiční majálesové soutěže a tak prostě všechno jako se dělá na majálesech:)

Slavnosti svobody

Jinak celý tento víkend Plzeň žije jednoznačně Slavnostmi svobody. Přece jen bychom neměli zapomenout na ty šťastné dny osvobození od kruté německé nadvlády, takže je na místě si připomenout jak to tedy asi tak bylo. V rámci Slavností se tak můžeme zase po roce podívat do různých vojenských kempů, ukázek tehdejších vojenských technik, života vojáků v táborech a samozřejmě i bitev. Atmosféru dobové ulice můžete nasát v Proluce. Všechno se bude odehrávat hlavně v prostorách bývalého výstaviště, tedy za OC Plaza, pak na náměstí Republiky, v Pobřežní ulici, a v Proluce. Vzpomínkový akt bude v pátek samozřejmě u pomníku na Americké a Convoy of Liberty projede v neděli po Klatovské. Součástí oslav je samozřejmě i hudební program, na který můžete zajít na bývalé výstaviště. V sobotu se tam bude hrát od 11. 00 až do pozdních nočních hodin. Druhou hudební zastávku udělejte v sobotu na náměstí, kde se hraje od 13.00. Nedá se všechno obsáhnout a tak se podívejte na program Slavností svobody, běhejte po městě a určitě Vám nic neuteče.

Prohlídka ČRo

V sobotu se otevírají dveře Českého rozhlasu Plzeň. Od 10.00 nabízí návštěvníkům 2 prohlídkové trasy, jednu běžně nepřístupných prostor a druhou muzejní. Přijede Naďa Konvalinková a redaktor Lubomír Smatana, který jako dlouholetý zahraniční zpravodaj představí i svou knihu.

A v neděli začínají nedělní oživené prohlídky Plzně. Vždy v 15.00 nástup ve dvoře Národopisného muzea a můžete vyrazit za známými historickými osobnostmi Plzně i Čech. I průvodci jsou z pradávných časů:)

Začíná předprodej na Divadelní léto

A na konec – začátkem května začíná předprodej vstupenek na Divadelní léto pod plzeňským nebem, které se koná každé léto. Vždycky je o „open air“ vystoupení obrovský zájem, a tentokrát se bude hrát Král Jelenem před Západočeským muzeem od 19. do 24. července a Marná lásky snaha za hotelem Courtyard by Marriott od 3. do 15. července. Kdo má o lístky zájem, neměl by moc čekat.

A to je vše. Jen z tipů na víkend samozřejmě, jinak vše teprve začíná a tak si to všechno pořádně užijte!

Zobrazeno: 4012x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!