verze pro tisk

Tipy na víkend 9.8.2013- 11.8.2013

8. srpen 2013

V tipech na víkend vás tentokrát pozvu hlavně na Živou ulici, která celý týden probíhá v centru Plzně. Chybět nebude ani pár pozvánek z okolí.

Živá ulice 2013

Program Živé ulice 2013 se v tomto týdnu dostal do své hlavní fáze. Vrcholit bude o víkendu. Navštívit můžete několik scén, kde proběhnou hudební a divadelní představení a také různé doprovodné akce.

Z bohatého programu vyberu namátkou několik zajímavých interpretů, kteří se v rámci Živé ulice představí:

Pátek

Hlavní stage festivalu, která je postavena přímo na náměstí Republiky, se v pátek úderem šesté hodiny odpolední představí populární herec a zpěvák Jan Budař, který dorazí se svým uskkupením Eliščin Band.

Po Budařovi se budou moci zaradovat příznivci funky, zahraje jim kapela Žáha. Vrcholem večerního programu pak bude Ondřej Brzobohatý. Jak vidno, v pátek se na náměstí budou střídat zpívající herci ( nebo hrající zpěváci?).

V Proluce bude probíhat workshop stolního fotbálku, který bude pod záštitou Foosballového sportovního klubu Plzeň. U Branky, kde je postavena Anděl café stage, zahrají od půl šesté Coldfeet, indie-rocková kapela.

Sobota

I v sobotu se na náměstí představí zajímavé kapely. Od 20:45 to budou rakouští My Name Is Music, kteří jsou představeni jako jeden z hlavních taháků celého festivalu. Ještě před nimi ale vystoupí stále populárnější skupina Goodfellas, která před dvěma lety získala ocenění Anděl za objev roku.

Proluka v Křižíkových sadech bude scénou, kde se od čtyř odpoledne představí Divadlo TOY Machine: Praprapra…Pohádka, loutková pohádka pro děti a dospělé.

U Západočeského muzea je další stage. Právě tam budou mezi pátou a devátou hodinou řádit dva DJ´s- Jakub Johánek a Petr Míkovec, kteří mixují hudbu hlavně ve stylu dubstepu a reggae.

Neděle

V neděli mohou zaujmout hlavně němečtí Kid Wolkenkratzer, kteří hrají indie rock. Od čtvrt na osm pak vystoupí oblíbený Tleskač, ovšem v novém složení.

Celý program najdete na webu Živá ulice 2013 .

Další tipy:

Nocí ke hvězdám Santiniho Aichela- Klášter Plasy

V pátek a v sobotu večer se můžete vydat do Plas. Tentokrát nikoliv za hudbou, ale do tamního kláštera, kde se konají volné prohlídky v nočním nasvícení. V jejich rámci si prohlédnete interiéry kláštera, k dispozici bude i odborný výklad.

Zámecké zahradní slavnosti- Dolní Lukavice

V sobotu odpoledne proběhnou v Dolní Lukavici Zámecké zahradní slavnosti, které budou provázet hudební a taneční představení pro děti i dospělé. Vstupné je dobrovolné.

Zobrazeno: 2991x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!