verze pro tisk

Apetit Festival hlásí návrat do Plzně: Nyní s novým názvem FRESH Festival. Ochutnáte i hadí maso

21. duben 2015

Apetit Festival je teď FRESH! Tak zní letošní motto oblíbeného kulinářského festivalu, který už popáté přinese možnost ochutnat skvělou gastronomii nejen ze západočeského regionu. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název Apetit Festival změnil podle kulinářské značky televize na FRESH Festival. V západočeské metropoli se velká kulinářská show odehraje od pátku 22. do neděle 24. května 2015, hlavní program se uskuteční u OC Plzeň Plaza.

FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem. „Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show. Na hlavním pódiu své umění ukáže ´zlý šéf´ Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský mág, který mimo jiné působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Olivera, Marcel Ihnačák nebo Jiří Štift, vyhlášený šéfkuchař známý z televizní soutěže MasterChef,“ zve pořadatel festivalu Petr Jirásek.

Tím výčet známých tváří nekončí. Své kuchařské umění ukáží také Ivan Vodochodský, Gondíci, Riccardo Lucque, Karolína z pořadu TV Prima a avantgardní kuchař Petr Koukolíček představí molekulární kuchyni a extrémní catering

FRESH Festival bude mít nově i druhé pódium, ze kterého budou známé osobnosti vést kulinářské workshopy. Přijďte se naučit vařit se šéfkuchaři Pohlreichem, Ihnačákem či Štiftem, foodblogerkou Veronikou KOKO Kokešovou, s Karolínou z TV Prima, Markétou Hrubešovou, Petrem Havlíčkem nebo s Petrem Ocknechtem, který vytvoří speciality z hmyzu. „Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s nimi,“ doplnil Petr Jirásek.

Tradiční součástí festivalu je soutěž o Západočeskou restauraci roku, které se již tradičně účastní TOP restaurace západočeského regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy.

Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu, Veronika KOKO Kokešová ve spolupráci s restaurací Tamarind Tree představí svoje chilli menu.

Soutěže o pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka vinařství.

FRESH Festival je letos součástí projektu Plzeň 2015, což vede k jeho dalšímu vylepšení. Festival díky tomu nabídne výrazně lepší zázemí pro návštěvníky, včetně velkokapacitních stanů, i zbrusu nové pódium pro účinkující. „Ve spolupráci s projektem Plzeň 2015 se nám podařilo do Plzně dostat show Michelinského kuchaře ze španělského San Sebastianu,“ uzavírá Petr Jirásek.

Díky vzrůstající oblibě bude letos festival třídenní, což také přispěje k pohodlí návštěvníků. V pátek 22. května bude program probíhat od 15 do 21 hodin (vstupné 50 Kč), v sobotu 23. května od 10 do 21 hodin (vstupné 100 Kč) a v neděli 24. května od 10 do 16:30 hodin (vstupné 50 Kč).

Více informací na www.freshfestival.cz.

Tisková zpráva Pigs production s.r.o.

Zobrazeno: 1741x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!