verze pro tisk

Festival gastronomie v Plzni: Kam zajít?

19. leden 2011

Máte rádi opravdu dobré jídlo? Oceňujete na restauracích nejen gastronomický zážitek, ale také příjemný interiér, atmosféru a styl? Pak byste si neměli nechat ujít Grand Restaurant Festival, který probíhá od poloviny ledna do poloviny února ve vybraných restauracích v ČR. Zapojí se do něj i 5 plzeňských restaurací.

Grand Restaurant Festival 2011 v Plzni

Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu, řekl George Bernard Shaw. A jistě věděl, o čem mluví. Profesionálně připravené pokrmy z kvalitních surovin je zážitek, na němž může vzniknout závislost. Pokud vás pohltila gastronomie a užíváte si rádi dobrého jídla ve společnosti přátel, neměli byste vynechat Grand Restaurant Festival.

Co je to Grand Restaurant Festival? Jde o opravdový svátek jídla, který organizuje známý gurmán Pavel Maurer, známý mj. díky svému projektu Prague Food Festival. Festival gastronomie umožní každému zájemci ochutnat mistrovská díla profesionálních kuchařů třetinové ceny než je běžné. Odoláte takové nabídce?

Gastronomické speciality v 5 plzeňských restaurací

Speciální nabídka v restauracích se bude skládat z mistrovského kousku šéfkuchaře, nejlepšího jídla od maminky a regionální speciality. Ochutnat také můžete celé degustační menu. Jaká je nabídka v plzeňských restauracích?

Angus Steak House

  • Grilované hovězí dršťky s červenou řepou, zelným salátkem se slaninou a tousty
  • Grilovaný steak z roštěnce, gratinované hříbky s parmezánem, šťouchané brambory
  • Dušené hovězí v červeném víně na divoko, bramborové placičky a kořenová zelenina

Budino

  • Caciucco alla Livornem – tradiční polévka z mořských ryb a plodů
  • Ravioli plněné sýrem fontina s hovězím tatarem a parmezánem
  • Pomalu pečené hovězí ubriaco na červeném víně s bramborovou kaší

El Cid

  • Jamón Serrano, španělská sušená šunka na listech salátu, balsamik, dresink a alioli
  • Ragú z býka na červeném víně s pyré z brambor a pečeného česneku
  • Čokoládová pěna s omáčkou z čerstvé vanilky a ostružin

El Cid Corso

  • Plzeňský slaný závin s paštikou ze srnčí kýty
  • Kachní prso s bylinkovými bramborovými noky ve smetanové omáčce
  • Jahodové knedlíky z kynutého těsta s tvarohovým krémem a jahodovou zavařeninou

Golden Fish

  • Kančí kýta pečená v sádle, kaštanová nádivka, omáčka z brdských lesů, knedlík
  • Pečená křepelčí prsíčka marinovaná v medově-tymiánové várce, bramborový závin
  • Zelenohorské odpalované buchty v perníkovém kabátku

Zobrazeno: 4967x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!