verze pro tisk

Metalový svátek v Plzni !

Metalový svátek v Plzni !

Fanoušci metalu se mohou těšit na tento víkend. V lochotínském amfiteátru se ve dnech 21. až 23. května uskuteční první ročník Metal Festu, na němž vystoupí několik desítek kapel z tuzemska i zahraničí. A bude se opravdu nač těšit.

Hlavními hvězdami premiérového ročníku tvrdé hudby jsou kapely Hammerfall (Švédsko), Amon Amarth (Švédsko) a Sonata Arctica (Finsko). Českou hudební scénu budou zastupovat legendy metalové scény Citron a Vitacit, dále uvidí návštěvníci například stále více oblíbené Silent Stream of Godless Elegy. Plzeňskou metalovou scénu bude zastupovat Fata Morgana. Celkem se během třídenního festivalu na scéně vystřídá třicet metalových souborů.

Není překvapením, že se tento velký metalový svátek koná zrovna v Plzni. Metal je v západočeské metropoli velmi oblíbeným žánrem, což dokazují v minulosti vyprodané koncerty v KD Šeříkovka již zmíněných Hammerfall.

Skandinávské hvězdy

Představme si trochu blíže hlavní trio kapel. Švédští Hammerfall. Kapela vznikla již v roce 1993, nicméně do širšího povědomí se dostala v roce 1997 poté, co vydala debutové album Glory to the Brave. Díky této desce se metal dostal nejen ve Skandinávii znovu do popředí zájmu, Hammerfall si dokonce na přelomu tisíciletí vychutnával přední pozice prodejních hitparád ve Švédsku. Jako jedné z mála kapel v tomto žánru se jim podařilo proniknout i na trh v Severní Americe, kde je jinak metal na samém okraji zájmu.

Druhým z headlinerů festivalu je další švédská kapela, Amon Amarth, která vznikla v roce 1992. Má na svém kontě sedm vydaných alb, tím zatím posledním je Twilight of the Thunder God z roku 2008. Motivem jejich písní je téměř výlučně vikingská mytologie.

Finští Sonata Arctica existují na scéně od roku 1996, kdy začala vystupovat pod názvem Tricky Means. Dnešní název kapely se datuje do roku 1999, kdy kapela vydala veleúspěšné album Ecliptica.

Metal Fest Open Air 2010 hostí rozlehlý areál v lochotínském Amfiteátru. Pro návštěvníky bude k dispozici možnost stanovat zdarma v parku před amfiteátrem, pořadatel pak rovněž vyjednal 10 - 15% slevy na ubytování ve vybraných kempech a hotelech. Vstupenky jsou k dispozici za 850 Kč v předprodejích.

První kapela vyběhne na pódium v pátek ve 12:50, přičemž každý z headlinerů se představí na závěr každého dne. V pátek se tak můžete těšit na Amon Amarth, sobotní show uzavře Sonata Arctica a závěr festivalu bude v režii Hammerfallu.


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Paulli

úterý, 18. květen 2010
09:08

Výborně!


posted by: Paulli [Odpovědět]