verze pro tisk

Tipy na víkend 4.- 6. 6. 2010

Tipy na víkend 4.- 6. 6. 2010

Tak tu máme zase červen, a pochmurný deštivý týden utekl jako voda. Minulý víkend to opravdu nestálo za nic, a tak se nám počasí, alespoň podle předpovědí, tento týden bude snažit vynahradit.

Už páteční skoroletní vlahou noc můžeme využít k procházkám mezi Západočeským muzeem, Západočeskou galerií a Muzeem loutek, a to v rámci Muzejní noci. Program bude opravdu bohatý, co bych však rozhodně doporučila (když už má být hezký teplý večer) je představení Divadla Alfa, které od sedmi a od osmi zahraje na nádvoří Západočeského muzea hru Don Šajn a od devíti pak hru Johannes doktor Faust. Tak ale přece jenom jde o Muzejní noc, tak by bylo dobré zavítat do útrob alespoň jedné muzejní instituce, a nechat se provést po knihovně západočeského muzea (která je mimochodem opravdu nádherná, a vřele doporučuji – dýchne na vás historie) nebo se jít pobavit loutkovým představením „Slepičí zázraky“, i když půjde o hru pro děti.

Nabitý program nabízí pak sobotní den. Od slavnostních oslav výročí pivovaru Purkmistr, přes hudební festival Kerio MusicFest až po divadelní představení pod širým nebem na Křimickém zámku.

Oslavy výročí pivovaru Purkmistr

Ale popořádku: V sobotu to bude již třetí rok, co můžeme chodit na výborná piva do pivovaru Purkmistr. Majitelé se rozhodli, že to stojí za oslavu a připravili pro své stálé, ale i příležitostné hosty letní veselici na nádvoří, prohlídky pivovaru a výstavu motocyklů Harley Davidson. Kdyby ještě tak chtěli třeba zlevnit to jejich pivo :))

Kerio MusicFest

Kerio MusicFest se sice koná již od pátku, a to v Ledcích, ale hlavní program se bude odehrávat v sobotu v Amfiteátru za OC Plaza. Půjde o představení hlavně plzeňských skupin, které mají co do činění s firmou Kerio Technologies, a to ve všech možných žánrech. Trochu sobecky musím vypíchnout v programu Slávku Pajerovou, která představí gospel a irskou hudbu, a to proto, že už na základní škole byla velmi nadaná, a velmi příjemná na pohled (hlavně pro pány:)).

Kdo si myslel, že opět zmeškal Křimické divadelní slavnosti (jako moje máma:)) tak se spletl, protože poslední sobotní den nabídne představení Miroslava Horníčka Slaměný klobouk.

Švihovské hudební léto

A ještě jedna akce, kterou bych označila jako „zajímavou“, ale asi spíše pro starší ročníky, a tou je Švihovské hudební léto, jejíž hlavní program se bude konat v sobotu na nádvoří hradu Švihov. Půjde veskrze o dechovou hudbu v podání souborů z Bavorska, Švýcarska a Čech... Každopádně prohlídka hradu stojí opravdu za to :)

No, ale komu se nebude chtít nic podnikat, na nikoho se dívat a nic poslouchat, a bude se chtít uvolnit někde s přáteli u piva a vína, pak může třeba na krásné letní zahrádce Měšťanské besedy, která tento víkend otvírá.

Ať již využijete některého tipu, nebo víkend využijete jinak – užijte si každopádně krásného počasí a nabijte energii na další týden!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!