verze pro tisk

Bohemia Jazz Fest

13. červenec 2010

Milovníci kvalitního jazzu si jistě přijdou na své tento pátek, tedy 16.7.2010, kdy se na plzeňském náměstí Republiky uskuteční jeden ze šňůry koncertů v rámci festivalu Bohemia Jazz Fest. Ten v letošním roce prožívá jubilejní V. ročník, Plzeň nechyběla na seznamu měst ani v jednom roce. Kromě samotné Plzně se festival koná ( či již konal) také v Praze, Domažlicích, Táboře, Prachaticích, Českých Budějovicích a prvně zavítá i do moravské metropole Brna.

Vystoupí špičky jazzu

Plzeňská část festivalu má na programu čtyři vystoupení. Od 17:00 vystoupí Lars Fiil's Quartet, kteří si v letošním roce přivezli ocenění pro mladé jazzmany z Dánska. Nyní se chtějí prosadit výrazněji i v ostatních částech Evropy.

Od 18:10 pak návštěvníky potěší Johannes Enders Trio, jehož zakladatel, německý saxofonista Johannes Enders přiveze nášup v podobě tradičního jazzu.

V půl osmé pak Trio bude vystřídáno sólovým saxofonistou Håkonem Kornstadem, který na festival zavítá z Norska.

Jako poslední vystoupí okolo 20:45 Anna Maria Jopek, polská jazzová špička, která již po více jak desetiletí brázdí evropskou scénu. Na vrchol popularity se překvapivě dostala i díky Eurosongu, soutěži, která u nás příliš velký ohlas neměla.

Bohemia Jazz Fest je zajímavý i tím, že se každoročně uděluje mezinárodní cena Bohemia Jazz Award, která je udělena vždy jednomu z umělců za umělecký přínos a popularizaci tohoto hudebního žánru.

Tak nezapomeňte, v pátek mají všichni příznivci jazzu sraz na náměstí Republiky v Plzni!

Zobrazeno: 4244x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!