verze pro tisk

Den Evropy v Plzni

28. duben 2011

Na Den Evropy, ve dnech 9. a 10. května, si pro vás společnost Plzeň 2015 o.p.s. přichystala mezinárodní konferenci, díky které máte šanci vyslechnout si zkušenosti Evropských hlavních měst kultury a podiskutovat si o všem, co vás v této souvislosti zajímá. Navíc je přichystán zajímavý doprovodný program.

Jak jistě všichni Plzeňané dobře vědí, Plzeň porazila ve 2. kole boje o prestižní titul Evropské město kultury 2015 Ostravu a náležitě to oslavila. Nyní se čeká na formální schválení Radou ministrů kultury EU, které by mělo proběhnout 19. května tohoto roku a poté je již třeba usilovně zaměřit pozornost na aktivity Plzně v roce 2015.

Mezinárodní konference, která je přichystána ke Dni Evropy, bude zaměřena na konkrétní zkušenosti Evropských hlavních měst kultury, budou diskutovány přínosy projektu a uváděny příklady dobrých praxí. Jmenovitě se konference zúčastní představitelé Evropských měst kultury Stavanger 2008, Linz 2009, Ruhr 2010 a Pécs 2010. Cílem setkání je předat Plzeňanům zkušenosti a poradit jim, jak nejlépe se úlohy zhostit.

Program

Zahájení konference je naplánováno na 9. května 2011 v 13:30 v prostorách Měšťanské besedy. Počet míst je omezen. Z tohoto důvodu je nutné se na konferenci předem zaregistrovat, a to prostřednictvím vyplněného registračního formuláře zaslaného na e-mailovou adresu kraftovaE@plzen2015.cz.

Pokud byste se již nestihli zaregistrovat, nezoufejte. V rámci konference jsou přichystány i doprovodné akce. V podvečer 9. května proběhne na Náměstí republiky oper-air koncert Plzeňské filharmonie a od 19 hodin zde bude následovat diskusní fórum pro širokou veřejnost.

Zobrazeno: 5716x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

yHyouHK4K9

neděle, 7. srpen 2016
09:02

Thinking like that is really imssrepive


posted by: yHyouHK4K9 (zkfjlrtim1n(a)outlook.com) [Odpovědět]