verze pro tisk

Tleskač v Zachovi

25. květen 2010

Oblíbená plzeňská ska formace Tleskač se opět představí domácímu publiku, a to na tradičním místě. Již tento čtvrtek, tedy 27.5., dorazí do Zach´s Pubu , začátek koncertu je naplánován na půl devátou.

Tleskače není fanouškům třeba ani představovat. Pro zajímavost se však pojďme podívat na výčet z její minulosti. Počátky kapely spadají již do roku 2000, kdy se tři členové kultovní kapely Požár Mlýna, konkrétně Míra Cisler, Jirka Sýkora a Petr Bejlek rozhodli založit soubor, který se bude orientovat na ska. Zanedlouho poté přicházejí na řadu první zkoušky a po půl roce první veřejný koncert, na který podle dostupných údajů dorazilo kolem 200 lidí. Jak sami členové tvrdí, u prvních koncertů je velkou výhodou početný dav muzikantů, kteří mají dostatek známých. Debutové album Ska z Česka kapela vydává až v roce 2004, přičemž o dva roky dříve jí předchází záznam koncertu z Divadla pod Lampou .

V průběhu následujících let se soubor několikrát rozrůstá, takže k dnešnímu dni čítá jedenáct stálých členů. Kapela se poměrně rychle dostává do podvědomí fanoušků ska hudby ( a nejen jich), a to jak v samotné Plzni, tak postupně po celé republice.

V roce 2006 vychází druhé řadové album Na předměstí Bory. Obě alba jsou vydána u vydavatelství Black Point Music. Konečně v roce 2009 vychází velmi povedené album Jan Tleskač Story (Live at Akropolis), živák z Prahy obsahující 23 Tleskačovo pecek.

Ke čtvrtečnímu koncertu v Zach´s Pubu je nutné dodat, že se kapela po tomto koncertě rozloučí s dlouholetou členkou, zpěvačkou Olgou Konopíkovou. I proto byste na této akci neměli chybět. Vstupné je 100 Kč v předprodeji, na místě vyjde lupen o 30 Kč více.

Zobrazeno: 3947x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!