verze pro tisk

Týden hispánské kultury v Plzni

8. říjen 2010

Počasí venku nevypadá moc vábně, je zima. Pokud se vám stýská po slunci, ohnivých rytmech flameca nebo středomořské kuchyni, jásejte. Plzeň totiž bude hostit Týden hispánské kultury : ohřát se můžete u španělských filmů, naučit se klasické španělské tance nebo si jen poslechnout latinskoamerickou hudbu v podání kubánských hudebníků.

Týden hispánské kultury: Základní informace

Termín: 11. – 17. 10. 2010

Místo: Plzeň

Webové stránky: www.cskv.cz

Týden hispánské kultury v Plzni bude zahájen 11. 10. vernisáží fotografické výstavy Premios Miguel de Cervantes. V úterý 12. 10. je připraven průvod historickým jádrem města k oslavě Dne hispánských národů za účasti studentů středních a vysokých škol, umělců, historické španělské vojenské jednotky. Průvod znázorňuje setkání iberské a domorodé americké kultury ústící v rozmanité projevy iberoamerické kultury v zemích španělsky mluvícího světa.

Španělské filmy

Program je opravdu bohatý, proto vyberme jen něco na ochutnávku. Pokud si rádi odpočinete u filmu, zajděte se na nějaký podívat do Měšťanské besedy. Promítat se bude například Kachní sezóna, Tajemství slov nebo Saurův film Carmen, který je bohatý na vynikající taneční kreace flamenca.

Latinskoamerické tance

Pokud ve vás tento film vzbudí chuť zatančit si na latinskoamerickou hudbu nebo se naučit španělské klasické tance, budete mít příležitost. Tanečních kurzů se v rámci hispánského týdne uskuteční hned několik. Výuka flamenca proběhne například 15. října v 16.00 hodin v Měšťanské besedě. Ano pánové nepřijdou zkrátka – speciálně pro ně je 16. října připraven kurz pánského flamenca.

Středomořská kuchyně

Ke každé kultuře patří také gastronomie. Proto se i v rámci hispánského týdne budete moct naučit tradiční pokrmy. Kurz nazvaný „S chutí Středomoří“ proběhne 16. října od 13.00 hodin v Měšťanské besedě. Hlásit se můžete na www.cskv.cz.

Literatura a koncerty

Pro příznivce literatury je připraveno literární setkání v kavárně Měšťanské besedy. Budou se číst andaluské pohádky. Vstupné je dobrovolné. Týden hispánské kultury doplní také řada koncertů. Těšit se můžete například na koncert Cuadro Flamenco Kebranto, který se uskuteční ve Staré synagoze ve čtvrtek 14. 10. od 19.30. Cuadro Flamenco Kebranto je španělská formace z provincie Granada. Vystoupení bude doplněno také tancem v choreografii Sary Torralba. Pokud máte rádi latinskoamerickou hudbu, zajděte v pátek 15. 10. do Café Music Bar Anděl. Od 19.30 zde vystoupí Santy y su Marabú.

Zobrazeno: 5262x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 2x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!