verze pro tisk

Tipy na víkend 15. - 17. října 2010

Tipy na víkend 15. - 17. října 2010

Tak je tady tento rok již druhý volební víkend. Neznamená to, že byste měli slevovat ze svých víkendových aktivit, ale najděte si chvilku a zajděte navštívit svou volební komisi – rádi Vás uvidí a vhoďte do urny tu plachtu zvanou volebním lístkem. (Plachta = dle velikosti „lístku“). No, to by bylo na úvod a pro splnění občanských povinností.

Tento víkend se dá vtěsnat do klubů. Anděl, Divadlo pod Lampou a Buena Vista Club nabízí skvělé, různorodé hudební zážitky a rozhodně stojí za to některý o víkendu navštívit.

Páteční večer

V pátek zavítejte do Buena Vista Clubu. Čeká Vás tam skupina Buty a plzeňská skupina Sebevrány. Buty není třeba nijak obšírně představovat, zazní staré pecky i nové skladby. Plzeňská skupina alternativního popu Sebevrány (vznikla v roce 1997), která se Vás bude snažit rozehřát, stojí na podiu zhruba po roční odmlce a rozhodně neztratila nic ze své šťávy.

V pátek bude probíhat v rámci Týdne hispánské kultury koncert kubánské skupiny Santy y su Marabú. Kubánský orchestr v čele se „Santym“ – nadaným multiinstrumentalistou dokáže rozhýbat i to nejstacionárnější publikum. Se svou živou, energickou, taneční, rytmicky bohatou melodickou hudbou, která mimo tradičního proudu obsahuje i latinské a moderní karibské vlivy.

Zcela odlišný zážitek tvrdšího rázu nabízí v pátek Divadlo pod Lampou, kde v rámci turné k představení svého nového alba vystoupí screamo kapela Shogun Tokugawa. Nové CD se jmenuje Y3ars, turné pak stejně, a k propagaci alba a pro zážitek co největší se skupinou po turné jezdí i plzenští metalcoristi This Night Draws The End a pražáci Birds & Wolves. V rámci zastávky v Plzni vystoupí i plzenští Positive Minds. K hlavním „hrdinům“ večera lze říci, že tahle skupina je hodnocena kritiky jako jedna z mála českých skupin, která není lacinou kopií jakéhosi profláklého „quasiemo“ stylu, ale má osobitý styl, který má rozhodně co říci.

Program na sobotu

Sobotní den po probdělé noci bude většina trávit v postelích, za okny taky žádná sláva... Kdo je však otužilý a přece jen se vydá do podzimního splínu, nechť zavítá do Kladrub. Celý sobotní den město pořádá Havelské posvícení, představuji si koláče vonící na hony....

Koláče nejsou maso, a proto rozhodně nesmí chybět pozvánka do Steak Housu v Soběsukách. Tady totiž probíhají až do neděle tradiční hovězí hody. Musíte si zaplatit a rezervovat místo, ale pak (za pouhých 550,-) zažijete opravdu velkolepou chťovou šou!

Večer nás zvou do Buena Vista Clubu The Navigators! Kritiky na tuhle skupinu jsou různorodé, pro někoho je to nuda nad nudy, bez šťávy a stylu, pro někoho pak to, co na českém trhu chybělo – skvěle podané černošské R´n ´B stříhnuté jazzem a funky, na které si hezky dívá díky exotické zpěvačce Noemi Kebede. V sobotu v Plzni budou pak představovat svoji novou desku My Space. No a rozhodně po okncertu neodcházejte, protože byste přišli o afterparty na vlnách Drum´n´ Bass v podání DJ´s Edisona a Full Contakt! Věřte tomu, že v podání těchto výborných DJ´s se budete bavit jako ještě nikdy a potěší i skeptiky!

Nezapomeňte na farmářské trhy

Jinak nezapomeňte, že v sobotu probíhají opět Farmářské trhy na tradičním místě a v tradičním čase, opět s rozšířeným sortimentem.

Víkend nabízí zase samé skvělé zážitky, takže nezapomeňte jít volit a pořádně se bavit!


Hodnocení