verze pro tisk

Tipy na víkend 6. - 7. listopadu 2010

Tipy na víkend 6. - 7. listopadu 2010

Další víkend, který nás nemilosrdně přibližuje zimě, k Vánocům a zimním radovánkám! Nechme tedy zdmi kanceláří všechny starosti a vrhněme se do bezstarostného užití víkendu.

Tentokrát jsou tipy kulturně trochu odlišné, nebudeme chodit po klubech a nezdolně chlastat (páč nic extra o čem by stálo za to psát se tam tento víkend neděje), ale spíš decentně popíjet vínko v přestávce mezi dvěma dějstvími divadelního zážitku apod.

Již od 26. 10. probíhá v Plzni festival pro milovníky Francie – Bonjour Plzeň , a probíhat bude do 15. 11. V jeho rámci se můžete seznámit s touto krásnou zemí prostřednictvím chuťových buněk, zraku i sluchu. Tento víkend můžete zavítat do Měšťanské Besedy na film Serge Gainsbourg, jež je příběhem francouzského skoro geniálního muzikanta, kterému nebylo nic svaté, který se však proslavil spíš svým bouřlivým životem a excesy. Jeho parodie nedotknutelné Marseillaisy ve veselém rytmu reggae, (se kterou paradoxně vyhrál hitparádu:), výstupy v televizi, kam chodil běžně zarostlý a opilý (v přímém přenosu urážel hostitele) nebo zapalování cigaret bankovkami je proslulé. Jeho život byl tak šílený, že ani film nemůže být jiný. Tohle jste prostě ještě neviděli:)

Jazz bez hranic

Již minulý týden byl avizovaný další festival, který probíhá dále i tento týden – Jazz bez hranic. V jeho rámci bude probíhat v sobotu ve Velkém divadle JKT galavečer, na kterém vystoupí Plzeňská filharmonie společně s Quartetem Milana Svobody. Tohle spojení dává tušit neotřelé jazzové variace, a rozhodně nadchne všechny přítomné…. Že se pak určitě vydají i na pokračování jazzového večírku do Klubu Komorního divadla na Jam Session Bez hranic.

Jinak v Komorní divadlo rozhodně navštivte i za účelem čistě divadelním – v sobotu je uváděna hra Miluji tě, ale… ,která získala uznání, po celém světě. Je to možná i tím, že je tak pravdomluvná, a pojímá partnerský život v různých obdobích života lidí s humorem a nadsázkou. Po shlédnutí tohoto kusu se na svou drahou polovičku už třeba nebudete tolik zlobit.

Neděle na konec víkendu nabízí zážitek hudební, houslový v podání Pavla Šporcla. Jednoho z našich nejlepších a nejuznávanějších umělců v tomhle ohledu (a taky nejmladších, takže se na něj dá docela dobře i dívat:)) bude doprovázet jedna z nejstarších filharmonií v Evropě – Severočeská filharmonie z Teplic, hosty pak budou klavírista Petr Jiříkovský a Josef Vejvoda trio.

Tip do kina!

A ještě na konec – zajděte do kina. Třeba Občanský průkaz Vás ubezpečí o tom, jak je tahle doba vlastně skvělá, ale že žít se dá v každé době, a že i za totality uměli být lidé šťastní a vyváděli strašný blbosti:)

Užijte si víkend! Je tak krátký, tak ať z toho něco máte!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!