verze pro tisk

Tipy na víkend 7. - 9.1.2011

Tipy na víkend 7. - 9.1.2011

Doufám, že všichni skočili do toho nového roku pěkně zvesela, a tak si tak užijí první víkend v tomto roce. A vypadá to, že se kluby i kapely a vůbec všichni ještě nevzpamatovali ze silvestrovského slavení, takže nic moc nápaditého tento víkend v Plzni nenajdete. Existují však výjimky, potvrzující pravidlo:

Páteční a sobotní Lampa

První takovou výjimkou, na kterou zvu všechny milovníky „skáčka“ se bude konat v sobotu v Divadle pod Lampou . No a jestli někdo k tomuhle žánru ještě nenašel cestu, tak teď je ta pravá příležitost, protože to bude to nejlepší z nejlepšího. Těšte se na The Offenders, italskou hlavní hvězdu večera, která ale nikterak nezastíní české Green Smatroll (GS) a The Chancers. The Offenders jsou jednou ze základních kapel, která hraje klasické ska s příchutí early a rocksteady. GS jsou zase říznutí spíše jazzem, a rozhodně to není špatné, jejich album „Rude jazz“ dokonce dostalo Anděla! The Chancers je jedna z nejstarších českých skupin pohybujících se na téhle žánrové vlně. Jejich poslední album, které vydali v roce 2007 je kritikou pospáno jako to nejpestřejší, co se za éru ska v čechách vůbec urodilo.

Abych ale nebyla v nabídce silně subjektivní, je nutné se zmínit o pátečním metalovém nářezu taktéž v Divadle pod Lampou v podání This Night Draws The End, Apostate a Momma Knows Best. Tomuhle žánru vůbec nerozumím, ale podle jiných by tohle taky mělo stát za to.

Divadlo a kino

Dále z jiného soudku – divadlo, a to Komorní, hraje v pátek Noc bláznů. Tragikomedie Vás zavede do psychiatrické léčebny, kdy se pacienti shodnou na tom, že jednou z nejlepších možných léčebných metod, je hrát divadlo. Snaha o tvorbu hry, ve které se zapojují všichni pacienti, včetně těch kteří nejsou schopni mluvit, se prolíná se snahou překročit vlastní omezení, čímž často vznikají komické situace.

Poslední pozvánka směřuje do kina v Měšťanské Besedě. Tam se od 6. do 10. ledna bude promítat film The Social Network, který se zabývá vznikem Facebooku. Dva hyperinteligentní mladí muži se předhánějí v zásluhách na vzniku této sítě, ale v pozadí se jedná vlastně o sociální vztahy dnešní společnosti, snahu být jejich součástí. Tento film je vysoce oceňován diváky, moc takových v posledních letech není, tak využijte tuto příležitost a běžte to z(s)kouknout.

A to je vše pro tento víkend, užijte ho jak uznáte za vhodné, načerpejte sil, zažijte legraci a vůbec, ať Vám vyjde!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!