verze pro tisk

Tipy na víkend 21. května - 23. května 2010

Tipy na víkend 21. května - 23. května 2010

Tak je to tu zase – víkend a ošklivé počasí, achjo:( Takže pátek by bylo vhodné načít asi někde v hospůdce a nejlépe při poslechu dobré hudby a ve společnosti příjemných lidí. Nabízí se například reggae večer v Clubu Buena Vista s názvem Message of Bob Marley. Spojení dobré hudby a pohodových lidí je jisté:)

Festival Mezi Ploty

Sobota pak nabízí rozličné vyžití, a to hlavně na čerstvém vzduchu. Velká akce, vlastně první tohoto typu v tomto roce se bude konat v Dobřanech, a to festival Mezi ploty . Tento festival se koná za plotem dobřanské psychiatrické léčebny, takže festivalu se účastní i pacienti tohoto ústavu. Spolu s nimi si tento rok můžeme poslechnout například skupiny Kurtizány z 25. avenue a Švihadlo a na co se já osobně těším a co bych chtěla vyzdvihnout, jsou pak písničkáři jako Tomáš Klus a Xindl X. Ne zcela novinkou, ale méně známým je pak skvělý Jan Budař a Eliščin Band.

Auto Moto Párty

Jinak tedy kdo se bojí kontaktu s psychicky mírně narušenými, může navštívit třeba Horšovský Týn, kde se s kastelánem podívá do všech zákoutí temnějšího hradu a zámku, a to i do prostor uzavřených nebo rekonstruovaných. Podmínkou je pevná obuv, protože tohle nebude procházka po červených kobercích. Trochu jiný adrenalin nabízí Auto Moto Párty v Plané u Mariánských Lázní. Program začíná v 9:00 a končí až ve 24:00 a celou dobu se bude na co dívat. Pokud někomu říkají něco termíny stuntriding nebo destruction derby určitě bude vědět, že tohle bude stát za to. Navíc se návštěvníci mohou těšit na atrakci „globus smrti“, tedy alespoň pro závodníky. Samozřejmostí tohoto již 14. ročníku, jsou pak sprinty aut a motorek, tuningy, moto přetavby a další podobné ukázky.

A trocha gastronomie závěrem

V poslední době se rozrostl i zájem o tzv. gastrovýlety, které spočívají hlavně v kulinářském zážitku. Pro milovníky těchto radovánek se nabízí na Přeštickém koláčování ochutnávky nejlepších koláčů, na Slavnostech růžových vín na zámku Zbiroh pak speciality tradičních českých kuchyní. Ještě zbývá dodat, že obě akce se konají v sobotu.

Takže se všichni dobře bavte ať do nového pracovního týdne vstupujete s dobrou náladou!


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!