verze pro tisk

Tipy na víkend 1. - 3. října 2010

1. říjen 2010

Tak už je tu zase víkend. Tentokrát to pracovní moření díky úternímu svátku uteklo o něco rychleji. Vzhledem k tomu, že podzim je asi nejmelancholičtější období roku, tenhle víkend jsem pro zklidnění, a pro zábavu umírněnou.

Kamelot v Měšťanské Besedě

První pozvánka směřuje do Měšťanské Besedy, a to na sobotní i nedělní večer. V sobotu to bude něco spíš pro něžné povahy – vystoupí zde skupina Kamelot , pro neználky – jedná se kotlíkáře:) Frontman představí nové CD, které obsahuje i písně Wabiho Ryvoly, které nebyly nikdy vydány, a jako hosty si přizval kytaristu ze skupiny Druhá tráva Petra Surého a zpěvačku z Tiché dohody – Blanku Šrůmovou.

Nedělní večer v MB pak bude ve znamení čestných úmyslů a samých příkladných vlastností hochů z Rychlých šípů. Rychlé šípy 2 se ani ve vyšším věku nezaleknout jen tak něčeho a nic ze svého kouzla neztratili. Přijďte se přesvědčit a podívat, jak se vlastně po tolika letech mají:)

Horšovské zpětohledy

V pátek a v sobotu ke své prohlídce, zve zámek Horšovský Týn. Horšovské zpětohledy Vám otevřou bránu do minulosti a ukážou, jak to všechno mohlo kdysi být. Začátky historických divadelních prohlídek vždy od 19:40.

Vyloženě podzimní akci nachystal Klášter Plasy. V sobotu se tady budete moci podívat na všeliké houby a houbičky, jež se ve zdejších lesích mohou nalézt. Tahle akce je rozhodně dobrá pro milovníky hub, jestli jste v lese již narazili na něco zajímavého, zdejší mykologové Vám jistě Vaše dotazy zodpoví a určitě rozšíří množství druhů hub, které si pro příště budete z lesa odnášet.:)

A nakonec vinobraní

Kdo ještě tento rok nezakusil vinobraní, nechť se přijde poveselit na zámecký areál Býkov . V sobotu tady bude jedno z posledních vinobraní s cimbálovkou. A navíc můžete ochutnat pravý staročeský chléb, který zde budou při té příležitosti pro své hosty péct. Vzhledem k výborné kuchyni, kterou je Býkov vyhlášen, je v kombinaci s dobrým vínem velkým lákadlem.

No a nakonec něco veskrze duchaplného – návštěva divadla. Konkrétně pak divadla Komorního, kde můžete naposledy spatřit hru Čachtická paní. Kdo ještě neviděl, ať neváhá, protože výkony jsou opravdu věrohodné, výprava úchvatná a opravdu z toho běhá mráz po zádech.

Podzim nechť Vás neotráví, a víkend ať si pořádně užijete!

Zobrazeno: 3839x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!