verze pro tisk

Tipy na víkend 12. - 14. listopadu 2010

11. listopad 2010

Tento víkend se nese v duchu očekávaného příjezdu Sv. Martina, který opět asi někde zbloudil. Ale tak – slavit se má, když je co, a naštěstí se vždycky něco najde :)

Takže příjezd Sv. Martina (který sice nepřijel) si můžete vychutnat například na zámku ve Zbirohu, nebo jen tak lehce návštěvou některé z plzeňských restaurací a ochutnávkou tradičních martinských jídel.

Svatomartinské posvícení

Zámek Zbiroh nabízí sobotní Svatomartinské posvícení i s příjezdem Sv. Martina, který opravdu přijede na opravdovém bílém koni (o opravdovosti Sv. Martina radši nebudeme polemizovat:)). Mimo to samozřejmě ochutnáte svatomartinská vína z Moravy i Čech a pečenou husičku, která bude nadmíru opravdová:). Jinak bude tradiční jarmark, a taky velkolepá ohňová show.

Martinskou husičku v různých variacích můžete jít ochutnat i někam do restaurace v Plzni. Potrefená Husa, restaurace Bohemia, Sokolovna či Pivovarský dvůr nabízí Martinské menu až do 14. listopadu. Nezpomeňte také ochutnat svatomartinské víno .

Programy klubů

No tak popojedem od Martina. Třeba někam do klubíku... A třeba o Buena Vista Clubu, kde v sobotu vystoupí J.A.R. Poprvé spolu hráli prý 17. 11. 1989, takže koncert to bude skoro výroční:) Jinak klasičtí „JAŘI“ , výběr z toho nejlepšího co za ta dlouhá léta spolu spáchali, a jako bonus afterparty s Vrtulníkem Michaelem V., v rámci kterého bude promítán dokument o všem. Prý fakt o všem :)

Nedělní den většina dnešní konzumní společnosti tráví v obchodních domech, takže i obchodní domy se snaží vnést trochu kulturního života do jednotvárného shromažďování všech možných věcí. A tak v neděli nakupujícím v OC Plzeň na Rokycanské zapěje Miro Šmajda, předvede se např. duo Navaro se svou kouzelnickou show a uvidíte i trialovou show.

Nedělní večer nabízí závěrečnou víkendovou perličku v podobě Projektu Michala Horáčka „Ohrožený druh“. O tomhle se asi nemá smysl nijak dlouze rozvádět, protože tenhle projekt byl již nejednou oceněn a hodně o něm bylo mluveno. Lze říci, že jde pohled do ženské duše, do jejích bolů a radostí, do kterých Vás zasvětí sedm ženských hlasů „objevených“ autorem projektu právě pro tuto věc. Průvodcem večera bude Michal Horáček osobně, a program se rozvine mimojiné i do tvorby z lyrikálu Kudykam.

Užijte si víkend, ať už vyrazíte kamkoliv a nezapomeňte zavítat taky do přírody. Víkendu zdar!

Zobrazeno: 3552x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!