verze pro tisk

Tipy na víkend 15. - 18.2010

15. červenec 2010

Po úmorném týdnu tu máme zase jeden snad méně úmorný víkend. Vzhledem k tomu, že bylo opravdu hic k nevydržení, dalo se pít jedině pivo, a víkend bude asi ještě o to náročnější:) Každopádně abychom nezůstali jenom u bohapustého „chlastání“ zkusme to trochu zkulturnit a vyrazit za nějakým dramatickým, komediálním nebo hudebním zážitkem. (Hlavně tedy pak opatrně s tím alkoholem, neb se i z dramatického zážitku může stát komedie:))

Začněme něčím hodnotným, jako je například divadlo. Od pátku do neděle probíhá totiž Nebílovské divadelní léto, v rámci kterého můžete ochutnat v pátek neředěný život Kateřiny Hrachovcové a Borisem Kotišem hry Sirup, v sobotu vyřešit s Karlem Rodenem a Janou Krausovou pár traumat dlouhodobého vztahu ve hře O lásce a v neděli v sobě najít spolu se Simonou Stašovou ztracené mládí a jeho touhy ve hře Shilrley Valentine. Obsazení skvostné, prostředí úchvatné, co víc dodat. Snad jen, že se začíná každý den od 20:30.

Bohemia Jazz Fest

Další s opravdu hodně hodnotných podnětů je páteční Bohemia Jazz fest na náměstí Republiky. Pořadatelé lákají na špičky světové jazzové scény, jako je např. rakouské Austrian Jazz Trio, česká nadžánrová skupina Limbo nebo švédský charismatická zoěvačka Josefine Lindstrand. Dokonce vystoupí i živá legenda jazzu – bubeník Roy Haynes a v rámci tria amerických muzikantů ještě s Danilo Perezem a Johnem Patituccim. Vzhledem k tomu, že Royi Haynesovi je již 83 let, živou legendou dlouho být nemusí, a máte tak možná poslední příležitost poslechnout si někoho, kdo spolupracoval i s Ellou Fitzgerald!

Šumava Rocks

Rozjet to můžete v sobotu na festiválku Šumava Rocks, který se ji po 17té koná na ostrově Santos v Sušici. Patron Roman Holý tentokrát způsobil, že se bude juchat při Banjo bandu Ivana Mládka, Charlie Straght, a L. Dusilové a pohupovat se v rytmech namíchaných hip-hopovými Supercrooo.

Další hudební zážitek tentokrát zcela pro „kotlíkáře“ představuje sobotní Radnické sedlo v Radnici u Rokycan, jednodenní minifestiválek pro milovníky např. Pavlíny Jíšové, skupiny Bodlo nebo skupiny Fregata.

A nakonec něco pro ty, co vydrží všechno – Nepomucké pivní slavnosti ! V sobotu se můžete kvalitně opít mokem z 30 minipivovarů z Čech, Moravy, Slovenska nebo Bavorska, kvalitně si zatančit při kvalitní hudbě (neb kdo po velkém množství lahodného moku netančí:)) a vychutnat si dobrého jídla a pití. Nepivaři nezoufejte, protože se bude prodávat i moravské víno a pálenka z nedalekých končin:) Kdo všechno vydrží, ocení afterparty v cofeeshopu.

Pro každého něco, proto věřím, že užijete víkend tím nejlepším způsobem a v pondělí budete řádně vyřízení!:)

Zobrazeno: 3642x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!