verze pro tisk

Tipy na víkend 17. - 19. 9. 2010

17. září 2010

Tak jsme snad všichni ve zdraví, především duševním, přežili pracovní týden, a můžeme znovu začít zase trochu žít. Léto už je dávno v prachu, co nám tedy nabízí podzimní kraj plzeňský.

Berounské letorosty

I když už by to asi nikdo nečekal, koná se v sobotu jeden z posledních open air festivalů. Je tomu tak v Berouně, a jmenuje se Berounské letorosty. Mimo festivalové klasiky jako MIG 21, Žlutého Psa nebo Dědy Mládka Illegal Bandu pozvání přijala i pěnice Lucie Bílá, která není zrovna festivalovým harcovníkem. Vstup je zdarma, takže bez ohledu na počasí – jdeme do toho:)

Plzeňské ohýnky a Slunce ve skle

V pátek a v sobotu se rozzáří plzeňské nebe barvičkami a jiskřičkami. Původ všeho hledej te U Sv. Jiří na Doubravce, kde bude v sobotu probíhat klání profesionálních firem o nejkrásnější ohňostroj na hudbu s názvem Plzeňské ohýnky. Samozřejmě, že louka U Sv. Jiří nabídne i mnoho doprovodného programu, klasika jako šermíři a nějaké ty kolotoče a podobně a to už v pátek, kdy se obloha rozzáří poprvé zahajovacím ohňostrojem.

Něco pro pivaře se chystá v sobotu v pivovaru Purkmistr v Černicích. Akce s názvem Slunce ve skle bude probíhat již po třetí a opět přijalo pozvání na 30 minipivovarů. Je zřejmé, že se tedy jedná o jakési malé pivní slavnosti, kde budete moci ochutnat na stovku druhů piv. Čechy budou zastoupeny klasicky nejčetněji, ale i cizozemci se přijedou pochlubit, konkrétně pak pivovárečníci z Německa a Skotska. Vzhledem k počasí je to ideální akce – žádné horko, poteče to do vás samo:)

No a nakonec něco většího až největšího:)

Větší akcí jsou Dny vědy a techniky. Je pravda, že tohle je obecně spíše pro nadšence, nepředpokládám, že by se celá Plzeň hrnula do areálu ZČU, ale přece jen něco pro nás obyčejnější – přiblížit se vědu a techniku co nejblíže všem, kteří nezavítali do prostor k tomu určených, a to „na ulici“. Expozice budou umístěny v Kopeckého sadech a na Náměstí Republiky, takže to vidím jednoznačně: Z Černic přes náměstí na Doubravku – tři v jednom:)

Mezinárodní festival Divadlo

Tím největším co bude probíhat, a to až do 23. 9. je Mezinárodní festival Divadlo. Na scénách Komorního divadla, Velkého divadla, Divadla Alfa, Světovaru, Pekla a zastávce Plzeň - Jižní předměstí se bude předvádět rozmanitost života ve hrách komických i tragických, věhlasných i neznámých. Ze strašného množství pak můžete tento víkend navštívit např. v Divadle Alfa v sobotu Divokou Kachnu Henrika Ibsena, o tom, že se nemá strkat nos kam není třeba a že pravda je záležitostí zákeřnou. V sobotu a v neděli se představí v Komorním divadle Muž bez minulosti s herci Ivanem Trojanem či Tatianou Vilhelmovou, a jeho osud bez paměti. Co se stane, když je člověk přesycen informacemi můžete vidět ve hře Sifon v pátek na nádraží Jižní Předměstí a páteční a sobotní večer můžete užívat divadla i na čerstvém vzduchu, konkrétně pak v Proluce, kde uvidíte hru inspirovanou japonskou baladou o odchodu na věčnost, která zaujme spojením cirkusového umění, vzdušné akrobacie a loutkového divadla s hudbou a tancem.

Je to síla tento víkend, aby se člověk roztrhal minimálně na 4 kusy. Pokuste se tedy stihnout, co baví hlavně Vás, a nezapomeňte potěšit bříško, poškádlit játra a rozradostnět srdce:)

Zobrazeno: 3546x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!