verze pro tisk

Tipy na víkend 22. - 24. října 2010

22. říjen 2010

Uběhlo to jako voda a máme tu zase víkend. Zase trochu přituhlo a opadala další várka listí, fouká vítr a obloha je zatažená. Nejednoho z nás pak přepadají chmurné nálady. O víkendu s nimi zatočte a běžte se před nimi schovat do klubíků:)

Než se vrhneme na klubovou scénu, je tu jedna páteční divadelní záležitost, na kterou musím upozornit. Divadlo Alfa, uvede v pátek naposledy hru „TEĎ 55 3113 já“. Divadlo Alfa je jedním z mála divadel, které stojí za to navštěvovat častěji, to jen tak na okraj, a touhle hrou pobaví a poučí jak mladé, tak starší, keří si ještě vzpomenou na své období puberty. Přijďte se přesvědčit, jak jsou puberťáci nesnesitelní a nespravedliví a jak jsme na tom byli všichni stejně:)

Když do klubíků tak například House of Blues . Ten bude v sobotu hostit Annu Ungrovou a The Contact. Nevíte co to má být?? Jedná se plzeňskou kapelku, jejíž zpěvačka je osobností X-Faktoru 2008, kde dokázala svůj talent. Skupina se kterou hraje taky není k zahození, vždyť vyhráli třetí místo na soutěži rockových skupin Fly Up! Podporu tahle skupinka nachází např. u Richarda Krajča nebo u Marka Ztraceného...

V Plzni bude hrát v sobotu i o „něco známější“ skupinka s extravagantní zpěvačkou v čele – Toxique. Protože tuhle kapelu rozhodně netřeba představovat (když už ne hudba, tak zpěvačka je nepřehlédnutelná:)) dodám, že si je pozval Club Buena Vista .

Víkendové festivaly a kultura

Na vyplnění celého sobotního dne je tady taky jeden tip. Navštivte město Dobřany a jeho pivovar! Že je to zase o pivu a tak? Asi z části je, protože tahle akce se koná v pivovaru, ale je i o kultuře ve formě hudby a výstav, a jmenuje se „Dobřanský kulturovar“. Brány pivovar pro návštěvníky akce otevírá již v 11:00, program se rozjede o hodinu déle, a představí rozličné obrazy a kresby, a rozličnou hudbu v podání „Dusilky“, Jaroslava Hutky nebo Poitínu.

Oba víkendové dny pak bude probíhat festival pro cestovatele ITEP 2010 – v domě kultury poznáte Česko i Slovensko , zjistíte jak je naše zem krásná a kolik jste toho ještě neviděli a co dobrého tu vyrábíme, a jak výborné to je, a jak se vybavit na cesty větší i menší, co Vám nesmí chybět v batohu apod. V rámci dalšího festivalu Slovensko malá velká krajina, bude Slovensko prezentovat i v rámci ITEP 2010, a to formou tradičních řemesel, vystoupení tamních umělců a ochutnávek. Mimo to pak můžete speciality slovenské kuchyně najít i v jídelníčcích plzeňských restaurací, jako např. Groll, Na Spilce, Purkmistr...

Další festival, který začíná v sobotu a bude probíhat až do 30. 10., je Animánie. Milovníci animovaného filmu, ale i skeptici, pro které animovaný film není uměním, nechť navštíví některou z četných animačních dílen a workshopů, kde zjistí jaká práce to je, rozhýbat neživé předměty a jak se to dělá, a pak na projekce animovaných filmů už bude nával:)

Takže – pořádně se bavte a zažeňte chmury tohohle počasí!

Zobrazeno: 3622x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!