verze pro tisk

Tipy na víkend 25. - 27. 6. 2010

25. červen 2010

Tak je tu zase typicky letní víkend:) Žádné horko a žádné lenošení u vody, ale víkend nabitý akcemi! Začněme hned v pátek, kdy je pro zájemce o kytičky v okolí Boleveckých rybníků přichystaná akce „O přírodě v přírodě – s veřejností při vůni opékaných vuřtů“. Přidat se mohou všichni, kteří nebudou rušit přednášky o květeně Boleveckých rybníků a o úpravě vody v nich. Dozvíte se, co jste nevěděli, a zažijete, co jste ještě nezažili, takže nadšení pro poznání a maso s sebou!

Druhé farmářské trhy v Plzni

Sobotní den zahájí hned v 8:00 již druhé Plzeňské farmářské trhy , opět s obrovským sortimentem a tentokrát i lepšími zásobami. Vyplatí se ale přijít rozhodně raději dříve, i když budou probíhat až do jedné hodiny odpolední. A po nákupu můžete rovnou vyrazit do dalšího akčního dne (a začít konzumovat:)).

Rýzmberský hradní guláš

A to třeba na 25. ročník Rýzmberského hradního guláše. Jde o krásnou folkovou hudbu v krásném přírodním amfiteátru u krásného hradu Rýzmberk nedaleko Kdyně. Historická kulisa hradu i tentokrát dodá tu pravou atmosféru pro vystoupení Hop Tropu nebo třeba skupiny Hradišťan. Akce začíná v 15:00 a bude probíhat do večerních hodin.

Zahambit se tentokrát nenechá zámek Zelená Hora v Nepomuku, kde se rozhodli odměnit své příznivce a přilákat nové návštěvníky akcí „Terazky na Zelené Hoře straší“, která bude probíhat oba víkendové dny vždy od půl desáté dopoledne do večerních šesti hodin, a která dá oživnout místním legendám. V těchto hodinách se po výšlapu na zelený kopec můžete podívat s průvodcem a jeho komentářem do zákoutí všech místností, které dosud nebyly otevřeny pro veřejnost, a jež některé souvisí s filmem Černí baroni. Kromě již tradičních doprovodných akcí jako je řemeslný trh a divadelní představení bude představen i Rukopis Zelenohorský! Už jen za tuto jedinečnou příležitost návštěva zámku a celé akce stojí.

Program na neděli

No a nedělní odpoledne můžeme prožít na náměstí Republiky uprostřed zimy, a to není žádná sranda! V rámci akce KdybyKulich si tu budete moci postavit sněhuláka nebo se pořádně zkoulovat. Konzistence sněhu není známá, tak uvidíme, co se stane, jestli bude pršet… K zimním radovánkám bude letně hrát například Strašlivá podívaná nebo Jablkoň, a bude se hrát divadlo a povídat o památkách a bavit se a veselit se a bude to prostě príma:)

A přeji tedy všem nejen príííma neděli, ale celý víkend a vůbec príííma celý další týden!

Zobrazeno: 3559x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!