verze pro tisk

Tipy na víkend 26.- 28. srpna 2011

26. srpen 2011

To byl ale krásný týden, co? A aby toho na nás nebylo moc, tak předpověď na víkend je diametrálně odlišná :( Meteorologové předpovídají silné bouřky, silný vítr a krupobití a bůhvíco ještě. Prostě – vypadá to výborně, zvlášť, pokud se chystáte třeba na Pilsnerfest.

Pilsnerfest

Na již tradiční dvoudenní akci, kdy se pivovar změní v jednu obrovskou masu nalitých lidí, se každoročně těší snad každý Plzeňák. Všichni asi víme, co nás čeká: Jako vždycky dvě hudební scény nabité bezvadnou hudbou, kuchařská show, tentokrát za účasti známého italského kuchtíka Emanuela Riddiho, městečko zábavy nabité atrakcemi – tam bych začala před konzumací piva:), škola čepování, ukázky bednářské práce a prostě strašně různých zajímavých atrakcí a zajímavostí a skvělé hudby. A samozřejmě skvělého piva!! Všem, kteří se rozhodnou zúčastnit této sado-masochistické akce lze popřát jen ostré lokty, dostatek trpělivosti a dostatečnou míru alkoholu v krvi:)

Výletnění 2011

Jestli chcete i přes nepřízeň počasí trávit víkend venku a dobře se bavit (a nemačkat se v pivovaru) pak rozhodně zajeďte do Plané. V rámci Výletnění 2011 si užijete hudby, divadla i výstav, v tvůrčích ateliérech si můžete vyzkoušet svou zručnost, naučíte se žonglovat nebo se můžete zúčastnit podvečerní bojovky. V neděli od půl deváté večer pak vystoupí skupina Traband. A abyste nezdupali trávník na jednom místě, je akce rozesetá na několik míst – před kostel sv. Petra a Pavla, zdejší ZŠ na rozhlednu na Bohušově vrchu a před zámek a do předzámčí – tam také bude hrát Traband.

Letecké dny

Tak další mačkací akce, pořádaná radiem FM Plus se bude konat celý víkend na letišti v Líních. Doufejme, že to s tím počasím nebude tak zlé, protože vzhledem k tomu, že se bude lítat (kdo by to čekal:)) by bylo fajn, aby z toho návštěvníci taky něco měli, že. A jestli to tedy vyjde, pak uvidíte bojové a historické letouny, akrobatické a parašutistické výkony, vrtulníky nebo třeba společné létání. Jinak samozřejmě i mnoho dalších atrakcí „při zemi“, spoustu dobrého jídla a pití – prostě můžete tem strávit celý víkend:)

Menší akce

Kromě velkých akcí můžete ovšem navštívit i něco menších akcí, které nabízejí třeba cyklistiku, divadlo nebo výstavu. V Klatovech se po roce zase ukáže, kdo opravdu poctivě trénoval a který že to borec je ze všech borců největší:) AUTHOR Král Šumavy má pro zúčastněné dvě trasy - přes 100 km a přes 200 km. Přesná čísla myslím nejsou tak podstatná (i přesto, že každý kilometr v nohou je znát), protože ještě s tím převýšením na Šumavě! Bolí mě zadek a nohy jen si to představím! Každopádně kdo je cyklistický maniak, nebo minimálně fanoušek ať přijde alespoň fandit. Závodníci si to rozhodně zaslouží!

Do 31. srpna můžete navštívit Techmanii, ale ne za účelem, za kterým je většinou navštěvována. V jejích útrobách je totiž instalována výstava Kreativně proti chudobě. Výstava má co do činění s OSN a umělci, kteří výzvu přijali, jsou z celého světa. Z výsledku výběru – s 30 nejlepšími pracemi – se můžete seznámit právě v Techmanii.

Zajímavou nabídku na nedělní večer má také Moving Station, které zve na hru Dům Bernardy Alby slavného španělského dramatika Federica García Lorcy. Temperamentní dcery na vdávání, přísná matka a záhadný cizinec, to je výbušná kombinace a zároveň námět na bezkonkurenční nedělní zážitek v podání divadelního spolku Everybáby.

Víkendový výběr je dost široký, takže ač počasí neslibuje žádné závratné teploty, víkend si užijte!

Zobrazeno: 3435x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!