verze pro tisk

Tipy na víkend 5.- 7. srpna 2011

5. srpen 2011

Opět tu máme víkend, a konečně si můžeme dělat co chceme a spát dlouho, a chodit spát pozdě:) A protože jsme všichni určitě poctivě přes týden pracovali (:)), tak po zasloužené práci čeká zasloužená zábava:) A kde že si to můžeme pořádně užít?

Festivaly

Datum tohoto víkendu bylo pro pořadatele festivalů asi mimořádně přitažlivé, protože je plánováno po celé republice několik desítek festivalů a festiválků, Co se týká Plzeňského kraje, doporučuji již 20. ročník festivalu v Hrádku u Rokycan s názvem Muzika. Jedná se o festík čistě folkový, který pořádá jedna z hvězd českého folku Jaroslav Samson Lenk. Vedle jeho kapely Samson a jeho parta vystoupí třeba Vlasta Redl, Pavlína Jíšová, Míša Leicht, Spiritual Kvintet, Hop Trop, Ivo Jahelka a další skvělí muzikanti. V rámci festivalu dále můžete shlédnout film „Cesta ke slávě“ o prvním americkém písničkáři Woody Guthriem, jehož tvorbu pro české posluchače reprodukovali Rangers, divadelní představení a můžete se zúčastnit candrbálu.

Z trochu jiného soudku je pak festival Old Punx Fest v Točníku. Co je hned na začátku dobré vědět – na téhle akci mají možnost vystoupit pouze kapely, které působí přes 18 let, takže to znamená, že se na pódiu střídají samé rockové a punkové legendy. Nikoho tedy nepřekvapí účast Tří Sester, Visacího Zámku, dál nesmí chybět Plexis, E!E a speciální host, který přijal pozvání je revivalová skupina Sex Pistols Experience.

No a nesmím zapomenout na Czech Rock Block , který slaví pořadatelské výročí 18ti let. A protože pořadatelé toto výročí vzali jako oslavu vstupu do světa dospělých, rozhodli se, že to musí stát prostě za to. Takže pozvali speciálně pro tuto příležitost skupinu Kabát, dále pak vystoupí např. Alkehol, Araikain, Debustrol nebo E!E. A co bude úplně nejvíc nejlepší ze všeho, je super pódium, které je celé složené z LED stěn, takže vizuálně to bude asi dost zajímavé (zvlášť pro ty, kdo si pořádně přihnou:)).

Poslední podobná open air akce, v poměru k výše uvedeným však menších rozměrů, se koná v Krchlebích u Staňkova. (Š)Krchlebský bigbítový léto je plné největších rockových světových pecek v podání hvězdných kapel! O tom, že jsou k nerozeznání od originálu, Vás přesvědčí revivalové skupiny slavných Deep Purple, Led Zeppelin nebo Red Hot Chilli Peppers.

Hrady

Mimo festivalů, kterých prostě v létě není nikdy dost, můžete v mezičase zavítat i třeba na nějakou kulturní památku. V sezóně se snaží přilákat co nejvíce návštěvníků, a tak je ideální čas na jejich návštěvu. Pro tento víkend se na návštěvníky přichystali v klášteře Chotěšov a na Velharticích. Klášter Chotěšov pořádá v sobotu od půl třetí Večer pro klášter Chotěšov, a jak je z názvu zřejmé, půjde o akci, jejíž výtěžek bude cele věnován záchraně tohoto krásného objektu. Když přijdete, litovat nebudete. Na programu jsou prohlídky kláštera, hudba různých žánrů, trh a výrobky chráněných dílen, hry a šermířské vystoupení. Na Velharticích se Vám v rámci akce Prokletí Velhartických pánů dostane prohlídky jak hradu, tak zámku, a navíc se setkáte s majiteli tohoto objektu a třeba přijdete na to prokletí, co je tak sužovalo:).

Závěrem ještě dodám, že v sobotu se konají opět Farmářské trhy u mlýnské strouhy. A až půjdete z těch trhů, tak se zastavte v Návštěvnickém centru Pivovaru. I když to není zrovna vedle, tak návštěva tentokrát stojí za to, protože je zde až do 21. srpna instalována výstava Proměna města: Plzeň v roce 2015, díky níž můžete nahlédnout do nedaleké budoucnosti a podoby nového divadla, relax centra ve Štruncových sadech nebo revitalizovaného areálu Světovar.

Ač to vypadá, že víkend bude opět deštivý, víkend si pořádně užijte!

Zobrazeno: 3534x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!