verze pro tisk

Nejezte blbě aneb festival dobrého jídla

6. únor 2013

Oblíbený gastronomický svátek opět probíhá i v Plzni a je již v plném proudu. Známý gurmet Pavel Maurer už počtvrté pořádá akci, jejím cílem je umožnit za zvýhodněné festivalové ceny ochutnat speciality těch nejlepších restaurací v Čechách.

Grand restaurant festival už nastálo zakotvil i v Plzni, vždyť zde naleznete hned dvě restaurace z TOP 100 z prestižního průvodce Maurerův Výběr 2013 – francouzský podnik La Provence a španělskou restauraci s tapas barem el Cid . Výběr je ale ještě širší, mezi rekordními sedmi zařazenými podniky jsou ještě Angus Steak House, Aureole Golf Restaurant Dýšina, Budino, Golden Fish a Indigo.

Heslem letošního festivalu je „Nejezte blbě“. Jak na zahajovacím obědu pro novináře v restauraci La Provence vysvětil Pavel Maurer: „Jíme spatně, protože o tom nepřemýšlíme, nepřipadá nám to důležité. Naše strava však zásadně ovlivňuje naše zdraví, náladu, kondici a duševní pohodu.“ I proto letos festival nepředstavuje jen restaurace, ale třeba i farmy, z jejichž produktů vaří oceněné restaurace.

Základní ochutnávka začíná na 200 korunách a tříchodovou degustaci včetně nápojů pořídíte za 600 korun. A co že v Plzni můžete ochutnat? Tak například rizoto s humrem a mořským ďasem, steak s batátovým pyré nebo sivena s hlívovou omáčkou.

Festival probíhá do konce února, termíny pro rezervace ale rychle ubývají! Více najdete na stránkách grandrestaurantfestival.cz .

Zobrazeno: 2159x

Sdílet

Reklama

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!