verze pro tisk

Plzeňská muzejní noc

Plzeňská muzejní noc

Máte rádi umění? Chodíte rádi na výstavy? Pokud ano, určitě byste si neměli nechat ujít Plzeňskou muzejní noc, která tento rok připadá na pátek 4. června 2010. Od osmé do jedenácté hodiny večerní bude vstup do muzea volný.

Co bude k vidění

V hlavní budově Západočeského muzea budou návštěvníkům zpřístupněny stálé expozice. Konkrétně se jedná o Plzeňskou městsku zbrojnici a Míšeňský porcelán.

Kromě stálých expozic budou otevřeny také probíhající výstavy. Na své si přijdou jak milovníci historie, tak obdivovatelé moderního umění či soudobé fotografie. V muzeu právě probíhá výstava „Západočeši na Západní frontě“, která je věnována výročí osvobození republiky 1945-2010. Další výstava prezentuje sklářské umění Stanislavy Grebeníčkové a Milana Handla, umělců, jejichž práce je v oboru sklářském velmi ceněna. Jedním z největších taháků Plzeňské muzejní noci je pak výstava „Fotografie Jana Saudka“ .

Doprovodný program

Kromě stálých expozic a probíhajících výstav je pro návštěvníky přichystán doprovodný program. Každou celou hodinu se budou před budovou Západočeského muzea odehrávat „Lidské pohyby“ v podání žáků taneční školy DC EAGLE. V samotném muzeu se v rámci jednotlivých probíhajících výstav uskuteční „Pohyby historie“, „Pohyby války“ a v rámci výstavy fotografií Jana Saudka zatančí profesionální tanečníci „Pohyby přírody“.

V rámci muzejní noci se můžete těšit na moderované prohlídky muzejní knihovny, či na ukázky práce odborných oddělení muzea. Páteční noc bude otevřené také Národopisné muzeum Plzeňska a Muzeum loutek. Bohatý program připravila také Západočeská galerie.

Nezbývá jen dodat, že je z čeho vybírat. O páteční noci bychom rozhodně neměli zůstávat doma. Zajít se podívat na trochu umění neuškodí.


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:
www:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!