Gastronomie
Gastronomie - restauratérství a kulinářství v Plzni.
Festival gastronomie v Plzni: Kam zajít?
19. leden 2011 - Rubrika: Gastronomie - Autor: Jana PoncarováMáte rádi opravdu dobré jídlo? Oceňujete na restauracích nejen gastronomický zážitek, ale také příjemný interiér, atmosféru a styl? Pak byste si neměli nechat ujít Grand Restaurant Festival, který probíhá od poloviny ledna do poloviny února ve vybraných restauracích v ČR. Zapojí se do něj i 5 plzeňských restaurací. Číst dále...
K zimě patří dobré jídlo! Kam na něj v Plzni?
3. prosinec 2010 - Rubrika: Gastronomie - Autor: Jana PoncarováVenku je mráz a sníh. Kdo by měl v této době chuť na lehká a zdravá jídla, jako jsou saláty? V zimě naše tělo potřebuje víc tuku. Ne nadarmo je tradiční česká zimní kuchyně spojena s kachnou, husou nebo zabijačkovými dobrotami. Proto zapomeňte na diety a dopřejte si pořádné zimní jídlo! Kam na ně zajít v Plzni? Číst dále...
Kde v Plzni ochutnat svatomartinské víno?
8. listopad 2010 - Rubrika: Gastronomie - Autor: Jana PoncarováVe Francii mají slavnosti beaujolais, u nás se oslavuje svatomartinské víno. Názvy jsou sice rozdílné, ale důvod je stejný – slavnostně otevřít láhve a ochutnat víno z nového ročníku. Slavnosti svatomartinského vína jsou velkým svátkem vinařů i milovníků vína. A protože Plzeň už dávno nepatří jen pivařům, můžete se na ochutnávku svatomartinského vína těšit i zde. Číst dále...
O víkendu na poctivé pivo z Plzně
2. červen 2010 - Rubrika: Gastronomie - Autor: Martina NovákováVěhlas plzeňského zlatavého moku už dávno překročil hranice naší republiky. Plzeňské pivo ovšem neznamená pouze Prazdroj. Již třetím rokem se na okraji Plzně vyrábí Purkmistr. Tento víkend, konkrétně v sobotu 5. 6. 2010 od 11 do 16 hodin, proběhne oslava 3. výročí Pivovarského dvora. Na co se mohou návštěvníci těšit? Číst dále...
Farmářské trhy zabodovaly
31. květen 2010 - Rubrika: Gastronomie - Autor: Martina NovákováV několika posledních letech se v zahraničí uchytila myšlenka „buy local, think local“. Ať už to souvisí se snahou žít zdravě, nebo zažehnat finanční krizi a následnou recesi podporou místních produktů, myšlenka je jasná. Západní státy (a nejen ty – viz např. Slovinsko) se začaly více zajímat a podporovat doma vyprodukované plodiny a produkty. Číst dále...
Mexická kuchyně: Restorán Cholula
20. květen 2010 - Rubrika: Gastronomie - Autor: Martina NovákováPokud máte rádi mexické jídlo, měli byste rozhodně zavítat do nově otevřeného restoránu Cholula na Husově náměstí v centru Plzně. Můžete se těšit na nekuřácké prostředí, zajímavý interiér, sympatickou obsluhu a širokou nabídku jídel. Váš gurmánský zážitek navíc zpříjemní mexická hudba linoucí se v pozadí. Číst dále...